Home / Ελλάδα / Σύσκεψη συνεργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη στη Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Μακεδονίας-Θράκης του ΥΠΑΑΤ, στην Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη συνεργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη στη Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Μακεδονίας-Θράκης του ΥΠΑΑΤ, στην Θεσσαλονίκη

Στη Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Μακεδονίας-Θράκης του ΥΠΑΑΤ που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνεργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι:

Χονδρογιάννη Αικατερίνη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης
Χατζηγεωργίου Αλεξάνδρα, Προϊσταμένη Τμήματος Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών
Κωτίτσα Λαμπρινή, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης νομου Θεσσαλονίκης
Τζανίδου Ζαμίρα, Προϊσταμένη Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης
Καρυώτης Δημήτριος, Προϊστάμενος Τμήματος Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων
Μήλης Χρυσόστομος, Προϊστάμενος Εργαστηρίου Ζωοτροφών Θεσσαλονίκης
Μιχάλου Βασιλική, Προϊσταμένη Σταθμού Ελέγχου και Τυποποίησης Δημητριακών
Γκαρσέν Αθανάσιος, Προϊστάμενος Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Θεσσαλονίκης
Νικολάου Σταυρούλα, Προϊσταμένη ΠΚΠΦ & ΠΕ Θεσσαλονίκης
Πολυμερίδου Γεσθημανή, Προϊσταμένη Τμήματος Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης

Η συνεργασία εστιάστηκε σε θέματα που χρήζουν άμεσου χειρισμού και απαιτούν κατά προτεραιότητα διαχείριση από το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες, όπως αυτά προτάθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα στα τραπέζι τέθηκαν:
Η κρίσιμη διαμόρφωση του Εθνικού Καταλόγου Δενδρωδών Ποικιλιών, η οποία έχει επείγοντα χαρακτηριστικά, προκειμένου να υποβληθεί στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.
Η κατεπείγουσα; αναγκαιότητα για τη διαμόρφωση χώρου με τις επιβαλλόμενες προδιαγραφές για την πραγματοποίηση φυσικών ελέγχων εισαγομένων προϊόντων στο ΣΕΜΠΟ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης
Το Πρόγραμμα Διατήρησης των Απειλουμένων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων , ως προϋπόθεση για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους από την ελληνική κτηνοτροφία.
Οι ανάγκες σε προσωπικό του Τμήματος Κτηνιατρικής Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης
Η μεταστέγαση της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητο χώρο του ΥΠΑΑΤ, πού πληροί τις προδιαγραφές λειτουργίας της Σχολής.
Η ενσωμάτωση κωδίκων TARIC προϊόντων Φυτοϋγειονομικού ενδιαφέροντος στο Τελωνιακό Σύστημα ICIS NET
Οι κίνδυνοι για την αγροτική παραγωγή από την ανεξέλεγκτη διασυνοριακή απόκτηση πολλαπλασιαστικού υλικού και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Θέματα κρατικών αγροκτημάτων της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Μακεδονίας Θράκης του ΥΠΑΑΤ
Θέματα που αφορούν την αδειοδότηση και λειτουργία των Φυτώριων όπως αυτά προκύπτουν από την εφαρμογή του Π.Δ. 159/30-10-2014 , για τα οποία ήδη υπάρχει νομοπαρασκευαστική εργασία επίλυσης.
Προτάσεις για την αξιοποίηση των Δενδροκομικών Σταθμών Λαγκαδά, Χρυσούπολης, και τα Αμπελουργικά Φυτώρια Κομοτηνής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων για την επί τόπου συνεργασία – ενημέρωση σε σειρά κρίσιμων προβλημάτων.
Ζήτησε την καθημερινή ουσιαστική επαφή και τις συνέργειες των Περιφερειακών Υπηρεσιών Μακεδονίας και Θράκης τόσο με την κεντρική μονάδα του Υπουργείου όσο και με τους παραγωγούς -αγρότες και κτηνοτρόφους- για την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων.

Αναφέρθηκε στα ζητήματα που ανακύπτουν λόγω του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΥΠΑΑΤ, τα οποία αποτυπώνονται και στην διάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών και επιδρούν στην υπηρεσιακή αποτελεσματικότητα. Επισήμανε την επείγουσα προτεραιότητα αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών – καθυστερήσεων που οφείλονται στην υστέρηση ηλεκτρονικής οργάνωσης συγκεκριμένων υπηρεσιακών λειτουργιών με αντίτιμο την ταλαιπωρία τόσο των παραγωγών όσο και της υπηρεσιακής δομής. Κατέληξε υπογραμμίζοντας το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των Εργαστηρίων Αναφοράς που λειτουργούν ως Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ στη Θεσσαλονίκη και την αναγκαιότητα οικονομικής υποστήριξής για την διατήρηση της ποιοτικής στάθμης τους.