Δυσκολίες των παραγωγών να ανταποκριθούν στις οφειλές τους για άλλη μια χρονιά διαπιστώνει ο Τ.Ο.Ε.Β. Βαρυπέτρου και αυτό παρότι η τιμή του νερού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Προκειμένου να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα του Τ.Ο.Ε.Β. η διοίκησή του έχει προχωρήσει σε ένα κάλεσμα προς τους παραγωγούς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με ευκολίες πληρωμής και διακανονισμούς, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα.
«Αυτήν την εποχή οι οφειλές προς τον Τ.Ο.Ε.Β. είναι μεγάλες και πλησιάζουν τις 500.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό γιατί συνήθως κάθε χρονιά τέτοια εποχή οι οφειλές εμφανίζονται αυξημένες, αφού οι περισσότερες εξοφλήσεις γίνονται πάντα από το καλοκαίρι και μετά. Ομως εμείς καλούμε τους παραγωγούς να διακανονίσουν τις οφειλές τους» αναφέρει ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Παύλος Γιαννικάκης.
Ο κ. Γιαννικάκης διαπιστώνει από την πλειοψηφία των παραγωγών τη διάθεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ωστόσο, την ίδια ώρα «υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία και ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Τα πορτοκάλια ήταν απούλητα και όσοι τα πούλησαν, τα έδωσαν σχεδόν τζάμπα. Τα αβοκάντο πήγαν καλά, αλλά πόσοι τα έχουν; Γιατί πάρα πολλοί έχουν φυτέψει χιλιάδες δέντρα τα τελευταία 2-3 χρόνια, αλλά δεν είναι ακόμα παραγωγικά τα αβοκάντο αυτά.
Ως Δ.Σ. έχουμε πάρει μια απόφαση να μην αφαιρούμε ρολόγια, παρά μόνο αν ο παραγωγός δεν έχει πληρώσει για δύο χρόνια. Του ζητάμε να πληρώσει το 20% της οφειλής και τα υπόλοιπα με διακανονισμό ανά μήνα με βάση τις δυνατότητές του. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε κανένα ρολόι, αλλά ορισμένοι που είναι της λογικής “δεν βαριέσαι…” να ξέρουν ότι, αν συνεχίσουν έτσι, θα τους το κόψουμε το νερό και θέλω να είμαι ξεκάθαρος».
Με βάση τα στοιχεία του Τ.Ο.Ε.Β. Βαρυπέτρου παραμένει από τους πιο αξιόπιστους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση χωρίς να χάνει τον κοινωνικό και κοινωφελή του χαρακτήρα. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, δεν έχουν καμία οφειλή, όταν άλλοι Τ.Ο.Ε.Β. αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους ειδικά προς τη Δ.Ε.Η.
Τέλος σε ό,τι αφορά την τιμή διάθεσης του νερού στους παραγωγούς παραμένει στα 7 λεπτά το κυβικό με πάγιο 6,70 € τον χρόνο. «Οι τιμές μας είναι από τις καλύτερες και το νερό μας είναι φτηνό όπως εκτιμούν και οι παραγωγοί, αλλά και όποιος συγκρίνει τις τιμές με αυτές άλλων φορέων.
Το πάγιο το είχαμε για 4 χρόνια στα 6,50 ευρώ και το πήγαμε στα 6,70 προκειμένου να συντηρήσουμε καλύτερα το δίκτυό μας που είναι παλιό. Και πάλι όμως οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλές» καταλήγει ο κ. Γιαννικάκης.
πηγή: candianews.gr