Home / Αγροτικά / Οι συνολικά 18 εταιρείες αγροεφοδίων που προσφέρουν έκπτωση στα προϊόντα τους μέσω της Πειραιώς

Οι συνολικά 18 εταιρείες αγροεφοδίων που προσφέρουν έκπτωση στα προϊόντα τους μέσω της Πειραιώς

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς με την Bayer Ελλάς στον τομέα των αγροεφοδίων, για παροχή έκπτωσης σε όσους παραγωγούς συμμετέχουν σε πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας, το “σχήμα” επεκτάθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον περιλαμβάνει τις εξής 17 εταιρείες: Bayer, BASF, Syngenta, Eurochem, Άλφα Γεωργικά Εφόδια, ΕΛΑΝΚΟ, ΕΛΛΑΓΡΕΤ, Compo Hellas, Teofert, Sulphur, Γαβριήλ, AGRIS, Λιπάσματα Χαλκιδικής, Κ.&Ν. Ευθυμιάδης, ZIKO A.E., Αγροτικός Οίκος Σπύρου Α.Ε.Β.Ε., Φυτοθρεπτική, Pioneer Hi-Bred Ελλάς.

Το πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης σε σχετική εκδήλωση, στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων σε όλη τη χώρα για την επικοινωνία και δημοσιοποίησή του. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αγροτικών εφοδίων, με εγκατεστημένα POS (μηχανήματα ηλεκτρονικής πληρωμής) της Τράπεζας Πειραιώς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 120 ενδιαφερόμενοι, ενώ μίλησαν και συζήτησαν εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς οι κ.κ. Γιάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα και Αλέξανδρος Παργινός, στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα και Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Την εκδήλωση προλόγισε η κα Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, βοηθός Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας, επικεφαλής του Δικτύου Καταστημάτων Κρήτης & Δωδεκανήσου, η οποία επισήμανε την στρατηγική επιλογή της Τράπεζας για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα.

Επίσης παρέστησαν οι κκ. Ζήνων Κόζανας Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Κρήτης και Κωνσταντίνος Κορνάρος, Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Κρήτης και Δωδεκανήσου.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, μετά την πολύ επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας το οποίο έχει πλέον αφήσει ξεκάθαρο αποτύπωμα στην Αγροτική Οικονομία της χώρας κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας του, η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της παρέμβασής της στην αγροδιατροφική αλυσίδα, υλοποιεί το επόμενο βήμα της: Εισάγει το νέο Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων.

Με το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, αναπτύσσει μια ολιστική προσέγγιση στη στήριξη της αλυσίδας αξίας της αγροδιατροφής, με στόχο τη συμβολή της, στη μείωση του κόστους παραγωγής των γεωργικών προϊόντων.

Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος είναι η ενίσχυση, μέσω βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων (στα οποία έχει τοποθετηθεί POS της Τράπεζας Πειραιώς), με σκοπό την προμήθεια από τις εταιρείες χονδρικής (δηλαδή τις εταιρείες παραγωγής φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, σπόρων, κ.λπ.), όλων των απαραίτητων εφοδίων, τοις μετρητοίς, επιτυγχάνοντας την μέγιστη δυνατή έκπτωση.

Τελικός στόχος είναι η μετακύληση των εκπτώσεων αυτών στους παραγωγούς, οι οποίοι αγοράζουν από τα γεωπονικά καταστήματα τα απαραίτητα εφόδια για τις καλλιέργειές τους με τις αγροτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς (Κάρτα Αγρότη και Κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας), μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος παραγωγής κατά το μέτρο που αυτό επηρεάζεται από το κόστος των συγκεκριμένων εισροών.

Επίσης με την υλοποίηση του προγράμματος, αναβαθμίζονται η ταχύτητα και η ποιότητα στις εμπορικές συναλλαγές, όλων των εμπλεκόμενων μερών, λόγω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει αναπτύξει η Τράπεζα Πειραιώς για τον σκοπό αυτό.

Τα οφέλη για τα καταστήματα αγρο-εφοδίων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μέσα από τη χρηματοδότησή τους είναι σημαντικά, αφού θα επιτύχουν:

1) Αύξηση της ρευστότητας, σε περιόδους που είναι περιορισμένη, όπως στις αρχές της καλλιεργητικής περιόδου.

2) Αξιοποίηση εκπτώσεων για «τιμές τοις μετρητοίς», με στόχο τη μείωση του κόστους για τις δικές τους αγορές.

3) Ενδυνάμωση των σχέσεων με τις εταιρείες-προμηθευτές τους.

4) Δυνατότητα προσφοράς ανταγωνιστικών τιμών στους παραγωγούς.

πηγή: agro24.gr