Home / Ελλάδα / Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, κήρυξε την έναρξη του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Παραγωγής Αποξηραμένου Σύκου, στην Ιστιαία Εύβοιας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, κήρυξε την έναρξη του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Παραγωγής Αποξηραμένου Σύκου, στην Ιστιαία Εύβοιας

Το συνέδριο διοργάνωσε η εταιρεία Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε. και ο γεωπόνος κ. Βασίλειος Μπουρνάκας.
Στο συνέδριο παρέστη και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Αντώνης Πανούσης-Βαγγέλης και η Δήμαρχος Ιστιαίας κ. Λίνα Ευσταθίου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και συγκεκριμένα τη Διευθύντρια Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων κ. Χρυσούλα Παπαδημητρίου, τον Διευθυντή Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων κ. Φίλιππο Σέκκα και τον κ. Ηλία Νασιόπουλο από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής.
Ο Υφυπουργός κ. Βασίλειος Κόκκαλης επεσήμανε τη σημασία της αποξήρανσης σε ένα ευπαθές προϊόν όπως είναι το σύκο, ώστε να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα θρεπτικά και ποιοτικά του χαρακτηριστικά και να διευκολύνεται η πώλησή του με προστιθέμενη αξία στις διεθνείς αγορές.
Για να υπάρξει όμως ένα εξαιρετικό τελικό προϊόν χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη σημερινή του παρουσία δείχνει τη σημασία που δίνει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με τρόπο φιλικό στο περιβάλλον και με σεβασμό στην υγεία του καταναλωτή.
Ο Υφυπουργός ανέφερε επίσης, ότι το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προσφέρει ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία και τη λειτουργία των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσής τους μέσω της εκπόνησης Επιχειρησιακών Σχεδίων και με τη συμμετοχή τους στο Μέτρο της Μεταποίησης.