Home / Ελλάδα / Δανέλλης: Η συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ο αυξημένος λογαριασμός.

Δανέλλης: Η συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ο αυξημένος λογαριασμός.

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τους δασικούς χάρτες

Ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης επεσήμανε πως το πρόβλημα παραμένει μεγάλο καθώς, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ιδιοκτησία της συμφωνίας που φέρνει και η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει  πως δεν θα ψηφίσει μέτρα, θα τα υλοποιήσει όμως ως κυβέρνηση και ζητά άμεσα εκλογές για να γίνει κυβέρνηση.

«Εμείς, Το Ποτάμι, διαρκώς και σχεδόν  κουραστικά ζητούσαμε από την κυβέρνηση την ανάληψη της ιδιοκτησίας της συμφωνίας που έφερε, προωθώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα προλάβαιναν τα επώδυνα μέτρα.   Δεν θα υιοθετήσουμε όμως από την άλλη, τις δημαγωγικές κραυγές της αντιπολίτευσης και τη μόνιμη επωδό του αιτήματός της, για εκλογές “εδώ και τώρα”.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Δανέλλης, για το συζητούμενο νομοσχέδιο τόνισε πως η κυβέρνηση αντί να εκπονήσει μια ολοκληρωμένη δασική πολιτική, επιχειρεί δίκην «μποναμά», να μειώσει το αντίτιμο της νομιμοποίησης των εκχερσώσεων, ακόμη όμως και καταπατήσεων.

«Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη αναρτημένοι δασικοί χάρτες μπορούν να υποστούν αλλαγές από ιδιοκτήτες ή από χρήστες που θα επιχειρήσουν με ένορκες βεβαιώσεις μαρτύρων, να κατοχυρώσουν ιδιοκτησία επί δασικών εκτάσεων.», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το  χρόνιο πρόβλημα απουσίας δασικών χαρτών και κατ΄ επέκταση Κτηματολογίου στη χώρα μας αποτελούν ελλείψεις που για μια χώρα που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, είναι αδικαιολόγητες.

Τέλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει προσεκτικά την τροπολογία που αφορά την Αναστολή αναγκαστικών μέτρων εις βάρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ για την Υπουργική  τροπολογία σχετικά με την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλών και παραλίας υποστήριξε πως είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς ο χρόνος παραχώρησης και η παραχώρηση με ηλεκτρονική δημοπρασία βελτιώνουν σαφώς το σύστημα.